Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek na zimno z sera z wiaderka ,na podwieczorek ;)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11884
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16196
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5155
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11884
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16196
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5155
Składniki
Na dno tortownicy (26 cm) wykładamy biszkopty. ½ wiaderka sera miksujemy razem z rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną żelatyną. Masę wylewamy na biszkopty ,układamy 100 g malin na sernik ,lekko je wciskając ,odstawiamy do lodówki ,do stężenia. 500 g malin gotujemy z cukrem ,przecedzamy przez sitko i dodajemy żelatynę ,studzimy ,wylewamy na masę serową. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Resztę sera mieszamy z rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną żelatyną. Masę wylewamy na galaretkę malinową. Na wierzch układamy 100 g malin ,lekko je wciskając. Odstawiamy do lodówki ,do zestalenia. Galaretkę cytrynową rozrabiamy w mniejszej ilości ( niż jest na opakowaniu) wody ,studzimy i wylewamy na ser. Ponownie wkładamy do lodówki ,do stężenia.