Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek na zimno z sera z wiaderka ,na podwieczorek ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10895
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13195
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10895
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13195
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4938
Składniki
Na dno tortownicy (26 cm) wykładamy biszkopty. ½ wiaderka sera miksujemy razem z rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną żelatyną. Masę wylewamy na biszkopty ,układamy 100 g malin na sernik ,lekko je wciskając ,odstawiamy do lodówki ,do stężenia. 500 g malin gotujemy z cukrem ,przecedzamy przez sitko i dodajemy żelatynę ,studzimy ,wylewamy na masę serową. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Resztę sera mieszamy z rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną żelatyną. Masę wylewamy na galaretkę malinową. Na wierzch układamy 100 g malin ,lekko je wciskając. Odstawiamy do lodówki ,do zestalenia. Galaretkę cytrynową rozrabiamy w mniejszej ilości ( niż jest na opakowaniu) wody ,studzimy i wylewamy na ser. Ponownie wkładamy do lodówki ,do stężenia.