Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki w przygotowaniu, efektowny, mega karmelowy a przede wszystkim pyszny sernik!
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1880
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 316
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 746
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17189
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1880
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 316
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 746
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17189
Składniki
Natłuszczamy tortownicę średnica około 22cm.
Ciasteczka kruszymy bardzo drobno, pomocny jest tu blender. Dodaj miękkie masło i połącz całość w masę. Przełóż ją do tortownicy i dokładnie ugnieć na dnie (pomocna jest tu zwykła szklanka, wykorzystując jej dno możemy dociskając równomiernie rozprowadzić ciasto w tortownicy). Tortownicę ze spodem chowamy do lodówki na ok. 30 minut.
W dużej misce mikserem mieszamy serek i gotowy karmel (można zostawić nieco do ozdoby) do uzyskania jednolitej masy. Stopniowo dodawaj jajka i żółtka oraz szczyptę soli. Wrzucamy pokrojone krówki. Masę serową wylej na przygotowany spód do tortownicę wstaw do nagrzanego piekarnika na 160 stopni i piecz ok. 1,5 godziny. UWAGA: Po upieczeniu środek ciasta może wydawać się płynny. Wyjmij sernik z piekarnika i zostaw na około godzinę do przestudzenia i wstaw na całą noc do lodówki.