Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik mleczno- kokosowy polecam do popłudniowej kawy.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1021
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4793
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3308
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1021
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4793
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3308
Składniki
Ser: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Z białek ubijamy pianę. Do masy żółtkowej dodajemy porcjami ser, likier, mleczko kokosowe, budynie w proszku, proszek do pieczenia i miksujemy. Na końcu wmieszajmy pianę. Ser wyłóżmy na blaszkę i posypmy posypką. Pieczemy w 170 stopniach godzinę. Studzimy. Masa czekoladowa: Masło ucieramy z rozpuszczonymi w kąpieli wodnej batonikami. Przełożenie ciasta: Herbatniki- powidło- masa- ser