Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na spodzie z ciastem kruchym i kruszonką. Sernik z Kajmakiem i cukierkami Krówkami. Sernik wyszedł bardzo pyszny.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4848
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20753
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2462
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4848
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20753
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2462
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować , odłożyć mniejszą połowę ciasta na posypkę. Tą większą część rozsmarować na blaszkę 30x40. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem. Dodać ser, kajmak i zmiksować. Budynie rozmieszać ze śmietanką i wlać do masy. Ponownie zmiksować. Wylać masę na surowe ciasto.
Porozkładać pozostawione ciasto, za pomocą dwóch łyżeczek.
Piec ok.70 min. w 175*C. Pod koniec można przykryć papierem jak za mocno brązowieje.
polewa-Cukierki rozkruszyć i stopić nad parą wraz z masłem i śmietanką. Ostudzić do letniego i polać zimny sernik w esy-floresy.