Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser ze świeżymi owocami moreli.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Spód tortownicy (tortownica 22 x 22 x 7 cm.) przykrywamy papierem do pieczenia, układamy warstwę herbatników.
Zagotowujemy pół litra wody,rozpuszczamy w niej 2 galaretki cytrynowe i studzimy.
Gdy galaretki będą robić się gęste, dodajemy je do sera i dokładnie mieszamy do połączenia się galaretki z serem.
Myjemy i drylujemy morele.
Masę serową dzielimy na dwie części. Na jedną część masy serowej wyłożonej na herbatniki układamy połówki wymytych moreli.
Przykrywamy pozostałą częścią masy serowej, równamy.
Wstawiamy formę do lodówki na godzinę.
W między czasie zaparzamy 2 galaretki brzoskwiniowe, studzimy.
Gdy masa serowa w formie zgęstnieje na sztywno, wlewamy na wierzch gęstniejące galaretki brzoskwiniowe.
Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie możemy kroić i konsumować.
Smacznego !!!