Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser ze świeżymi owocami moreli.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6447
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114878
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6447
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114878
Składniki
Spód tortownicy (tortownica 22 x 22 x 7 cm.) przykrywamy papierem do pieczenia, układamy warstwę herbatników.
Zagotowujemy pół litra wody,rozpuszczamy w niej 2 galaretki cytrynowe i studzimy.
Gdy galaretki będą robić się gęste, dodajemy je do sera i dokładnie mieszamy do połączenia się galaretki z serem.
Myjemy i drylujemy morele.
Masę serową dzielimy na dwie części. Na jedną część masy serowej wyłożonej na herbatniki układamy połówki wymytych moreli.
Przykrywamy pozostałą częścią masy serowej, równamy.
Wstawiamy formę do lodówki na godzinę.
W między czasie zaparzamy 2 galaretki brzoskwiniowe, studzimy.
Gdy masa serowa w formie zgęstnieje na sztywno, wlewamy na wierzch gęstniejące galaretki brzoskwiniowe.
Wstawiamy formę do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie możemy kroić i konsumować.
Smacznego !!!