Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wyglądający i obłędny w smaku , wprost na świąteczny stół.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12292
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1562
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12292
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1562
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. 4 jajka ubić na puszysto z 16 dag cukru, dodać produkty sypkie , wymieszać na końcu dodać mak i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto , wstawić do piekarnika i piec 20 minut.
5 jajek ubić z 16 dag cukru , dodawać ser i ucierać , dodać śmietanę i budynie , wymieszać. Z przygotowanego sera odłożyć 1/3 i wymieszać z kakao. 4 połówki brzoskwiń pokroić w kostkę. Na upieczone ciasto wyłożyć biały ser, nieregularnie poukładać ser z kakao oraz brzoskwinie.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec z tylko włączoną górną grzałka, do dobrego zrumienienia.
Pozostałe brzoskwinie zblendować , dodać syrop , zagotować, rozpuścić galaretkę , krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić minimum 4 godziny , pokroić na porcję.