Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wyglądający i obłędny w smaku , wprost na świąteczny stół.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11204
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6441
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5447
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13436
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5205
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11204
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6441
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5447
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13436
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5205
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. 4 jajka ubić na puszysto z 16 dag cukru, dodać produkty sypkie , wymieszać na końcu dodać mak i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto , wstawić do piekarnika i piec 20 minut.
5 jajek ubić z 16 dag cukru , dodawać ser i ucierać , dodać śmietanę i budynie , wymieszać. Z przygotowanego sera odłożyć 1/3 i wymieszać z kakao. 4 połówki brzoskwiń pokroić w kostkę. Na upieczone ciasto wyłożyć biały ser, nieregularnie poukładać ser z kakao oraz brzoskwinie.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec z tylko włączoną górną grzałka, do dobrego zrumienienia.
Pozostałe brzoskwinie zblendować , dodać syrop , zagotować, rozpuścić galaretkę , krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić minimum 4 godziny , pokroić na porcję.