Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych serników
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 3007
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 310
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 846
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 771
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 3007
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 310
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 846
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 771
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem, kakao i cukrem pudrem, dodaj masło, żółtka i śmietanę . Zagnieść ciasto i podziel na pół, owiń folią i włóż do zamrażarki.
Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj po kilka kropel aromatu. Następnie zmielony ser, roztopione masło, budyń i ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i zetrzyj na tarce o grubych oczkach jedna część ciasta. Na ciasto wyłóż masę serową i na wierzch zetrzyj drugą część ciasta. Piec około godziny w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wysuszeniu możesz posypać cukrem pudrem.