Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, aromatyczne kotleciki , sprawdzą się na obiad.
Naczynie żaroodporne , miseczka, tarka do jarzyn
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9009
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11452
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 485
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9009
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11452
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 485
Składniki
Fileta umyć , pokroić w drobną kostkę , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, umieścić w miseczce. Pieczarki obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Ziemniaka obrać i również zetrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać ser ralada oraz tartą bułkę.
Wszystko dokładnie wymieszać , podzielić na 4 części, formować plastry , ułożyć morelę.
Uformować kotlet umieścić w naczyniu żaroodpornym. Z pozostałymi częściami mięsa postąpić tak samo.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić kotlety i piec 25 minut , wyjąć , posypać serem mozzarella , wstawić do piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera. Podawać z ulubionymi dodatkami.