Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, aromatyczne kotleciki , sprawdzą się na obiad.
Naczynie żaroodporne , miseczka, tarka do jarzyn
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 588
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3691
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 426
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 588
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3691
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 426
Składniki
Fileta umyć , pokroić w drobną kostkę , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, umieścić w miseczce. Pieczarki obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Ziemniaka obrać i również zetrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać ser ralada oraz tartą bułkę.
Wszystko dokładnie wymieszać , podzielić na 4 części, formować plastry , ułożyć morelę.
Uformować kotlet umieścić w naczyniu żaroodpornym. Z pozostałymi częściami mięsa postąpić tak samo.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić kotlety i piec 25 minut , wyjąć , posypać serem mozzarella , wstawić do piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera. Podawać z ulubionymi dodatkami.