Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, aromatyczne kotleciki , sprawdzą się na obiad.
Naczynie żaroodporne , miseczka, tarka do jarzyn
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 377
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1443
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5635
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 308
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 377
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1443
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5635
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 308
Składniki
Fileta umyć , pokroić w drobną kostkę , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, umieścić w miseczce. Pieczarki obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Ziemniaka obrać i również zetrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać ser ralada oraz tartą bułkę.
Wszystko dokładnie wymieszać , podzielić na 4 części, formować plastry , ułożyć morelę.
Uformować kotlet umieścić w naczyniu żaroodpornym. Z pozostałymi częściami mięsa postąpić tak samo.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić kotlety i piec 25 minut , wyjąć , posypać serem mozzarella , wstawić do piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera. Podawać z ulubionymi dodatkami.