Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, aromatyczne kotleciki , sprawdzą się na obiad.
Naczynie żaroodporne , miseczka, tarka do jarzyn
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457603
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1419
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2236
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457603
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1419
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2236
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Składniki
Fileta umyć , pokroić w drobną kostkę , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, umieścić w miseczce. Pieczarki obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Ziemniaka obrać i również zetrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać ser ralada oraz tartą bułkę.
Wszystko dokładnie wymieszać , podzielić na 4 części, formować plastry , ułożyć morelę.
Uformować kotlet umieścić w naczyniu żaroodpornym. Z pozostałymi częściami mięsa postąpić tak samo.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić kotlety i piec 25 minut , wyjąć , posypać serem mozzarella , wstawić do piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera. Podawać z ulubionymi dodatkami.