Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty serniczek ;)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16170
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4935
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16170
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4935
Składniki
Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej! Masło ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym, następnie dodajemy po jednym żółtku. Nadal ucierając dodajemy po łyżce twarogu oraz skrobię ziemniaczaną. Ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszając łyżką.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na spodzie herbatniki wylewamy na nie masę serową. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około godziny(zależy od piekarnika, może to być nawet 1h15min).Po upieczeniu ciasta uchylamy lekko drzwiczki i zostawiamy je jeszcze przez godzinę w piekarniku.
Ostudzony już sernik można wyjąć z foremki (wcześniej może się rozpaść) i udekorować gorzką czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Smacznego! :)