Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty serniczek ;)
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1461
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1371
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 262
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1461
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1371
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 262
Składniki
Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej! Masło ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym, następnie dodajemy po jednym żółtku. Nadal ucierając dodajemy po łyżce twarogu oraz skrobię ziemniaczaną. Ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszając łyżką.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na spodzie herbatniki wylewamy na nie masę serową. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około godziny(zależy od piekarnika, może to być nawet 1h15min).Po upieczeniu ciasta uchylamy lekko drzwiczki i zostawiamy je jeszcze przez godzinę w piekarniku.
Ostudzony już sernik można wyjąć z foremki (wcześniej może się rozpaść) i udekorować gorzką czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Smacznego! :)