Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Składniki
Masło stopić i ostudzić. Ser zmiksować z cukrem i żółtkami. Nie przerywając miksowania, stopniowo dodawać mąsło. Połączyć z mąką i cukrem waniliowym. Białka ubić i dodawać po łyżce do masy serowej, wymieszać. Białka na ciasto ubić z cikrem. Dodać roztrzepane żółtka. Obydwa rodzaje mąki wymieszac z kakao, proszkiem do pieczenia i dołączyc do białek z cukrem i żółtkami. Ciasto wyłożyć do natłuszconej prostokątnej formy. Na wierzch wylać mase serową i posypać płatkami migdałowymi. Piec godzinę w temperaturze 180 st.C Wyjąć z piekarnika dopiero wtedy, gdy ciasto całkowicie wystygnie.