Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sernik na ciemnym spodzie z mandarynkami.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Składniki
Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem i kakao.Zmiksować na niższych obrotach miksera i zagnieść. Wylepić blaszkę 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia.Można na mniejszej, będzie sernik wyższy.
Ułożyć odsączone mandarynki.
Zmiksować żółtka z miękkim masłem i połową cukru. Dodać porcjami ser i przesiać mąkę ziemniaczaną.Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru.Delikatnie wkręcić w ser.Wylać na mandarynki.
Piec 1 godz. w 175 *. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia.
Polewę rozpuścić nad parą i polać zimny sernik w esy-floresy.