Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradydycyjny, pieczony sernik z nutką cytryny.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 696
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 393
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 111
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 70
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 55
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 696
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 393
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 111
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 70
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 55
Składniki
Rozpoczynamy od przygotowania ciasta półkruchego. Mąkę, 20 dag margaryny, cukier, dwie łyżeczki proszku do pieczenia i jedno jajko wkładamy do miski, zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na jedną godzinę.
Po godzinie robimy masę serową. Do miski dajemy pół kostki margaryny. Miksujemy. Do tego dodajemy pół szklanki cukru. Miksujemy krótko. Dodajemy całe jajko i dwa żółtka. Dodajemy budyń, ser, cukier wanilinowy, skórkę z cytryny. Rodzynki dajemy na sam koniec. Wszystko razem miksujemy.
Wyciągamy schłodzone ciasto z lodówki. 3/4 ciasta rozwałkowujemy. Przenosimy ciasto na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, by zakryło całą blachę Do pieczenia. Na ciasto wylewamy masę serową. Gładzimy. Pozostałą część ciasto rozwałkowujemy i kroimy w centymetrowe paski. Układamy w szachownicę na masę serową. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 160 stopni na termoobieg. Po godzinie obserwujemy, czy górna wartswa jest już zarumieniona. Smacznego! ;) Najlepsze jest następnego dnia!