Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradydycyjny, pieczony sernik z nutką cytryny.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4182
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 239
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 765
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3612
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 746
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4182
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 239
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 765
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3612
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 746
Składniki
Rozpoczynamy od przygotowania ciasta półkruchego. Mąkę, 20 dag margaryny, cukier, dwie łyżeczki proszku do pieczenia i jedno jajko wkładamy do miski, zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na jedną godzinę.
Po godzinie robimy masę serową. Do miski dajemy pół kostki margaryny. Miksujemy. Do tego dodajemy pół szklanki cukru. Miksujemy krótko. Dodajemy całe jajko i dwa żółtka. Dodajemy budyń, ser, cukier wanilinowy, skórkę z cytryny. Rodzynki dajemy na sam koniec. Wszystko razem miksujemy.
Wyciągamy schłodzone ciasto z lodówki. 3/4 ciasta rozwałkowujemy. Przenosimy ciasto na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, by zakryło całą blachę Do pieczenia. Na ciasto wylewamy masę serową. Gładzimy. Pozostałą część ciasto rozwałkowujemy i kroimy w centymetrowe paski. Układamy w szachownicę na masę serową. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 160 stopni na termoobieg. Po godzinie obserwujemy, czy górna wartswa jest już zarumieniona. Smacznego! ;) Najlepsze jest następnego dnia!