Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kremowy i niezwykle prosty - same zalety :)
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 153
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 503
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 619
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 912
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 153
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 503
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 619
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 912
Składniki
Spód: Ciasteczka kruszę lub blenduję, masło roztapiam. Do masła dodaję zmielone ciasteczka i dokładnie mieszam. Dno tortownicy 24-26 cm wykładam papierem do pieczenia i wsypuję ciasteczka wymieszane z masłem. Rozprowadzam na całym dnie i dociskam. Tortownicę wstawiam do lodówki.
Masa serowa: Wszystkie składniki na masę serową umieszczam w mikserze i miksuję na niskich obrotach tylko do połączenia się składników. Ciasto wylewam do tortownicy. Całość piekę w 160 stopniach przez 75 minut. Następnie wyłączam piekarnik i zostawiam zamknięty z sernikiem w środku przez kolejne 15-20 minut. Następnie sernik odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Do sernika nie dodaje się mąki ziemniaczanej, budyniu ani kaszy. Sernik najlepszy jest na drugi dzień. Smacznego