Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało mi pół puszki masy makowej i dostałam wiaderko twarogu prosto z Polski. Z dnia na dzień miałam zrobić pyszne ciasto. I coż innego mogłam zrobić jak nie sernik? A masa makowa zastąpiła ciasto/ciastka. Był mięciutki i delikatny, a masa makowa chrupała migdałami i wiórkami kokosowymi.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 154
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1050
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1183
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12018
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 154
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1050
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1183
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12018
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masę makową wymieszać z jajkami, migdałami i wiórkami kokosowymi. Wyłożyć na spód tortownicy, wyrównać powierzchnię. Piec ok. 15 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Twaróg zmiksować z jajkami i cukrem, na koniec dodać proszek budyniowy. Wylać na upieczony spód makowy. Piec kolejne 50-55 minut. Ostudzić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wylać na wierzch sernika. Posypać płatkami migdałowymi. Smacznego :)