Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i łatwy w przygotowaniu sernik z mlekiem kokosowym i dżemem z czereśni. Delikatny, nie za słodki, polecam na upalne dni :)
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 111
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 198
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14982
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 111
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 198
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14982
Składniki
przygotowanie masy serowej; Galaretki należy rozpuścić w 250 ml. wrzątku i dokładnie wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Żelatynę zalać odrobina zimnej wody, to znaczy w takiej ilości, aby ją zakryła. Odstawić na kilka minut, następnie dolać kilka łyżek wrzątku i dokładnie wymieszać. Do misy miksera wlać mleko kokosowe, dodać ser biały, cukier puder wystudzone galaretki i żelatynę. Wymieszać na niskich obrotach. Masę sernikową wylać na tortownicę w całości pokrytą folią spożywczą. Umieścić w lodówce najlepiej na całą noc. przygotowanie galaretki z czereśni; Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, odstawić na kilka minut aby napęczniała. Dżem umieścić w rondelku i lekko podgrzać. Do napęczniałej żelatyny wlać kilka łyżek wrzątku, wymieszać dokładni i połączyć z ciepłym dżemem. Wystudzić i wylać na zimny sernik. Potrzymać w lodówce ok. pół godziny. Po tym czasie można śmiało kroić i delektować się pysznym deserem.