Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, puszysty sernik na spodzie z mini ciasteczek oreo i okrągłych biszkoptów. Sernik prosty i szybki w przygotowaniu, zjadając jeden kawałek zaraz sięgamy po drugi.
tortownica, mikser, rondel, wałek , woreczek, miska, papier do pieczenia,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1859
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4798
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1859
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4798
Składniki
Spód do sernika: Masło lub margarynę roztopić , ciasteczka rozerwać, zdjąć masę odłożyć. Ciasteczka włożyć do woreczka i rozgnieść wałkiem na miał razem z biszkoptami, kilka ciasteczek odłożyć w całości. Masło wymieszać z pokruszonymi ciasteczkami i dokładnie zagnieść. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia następnie rozłożyć masę z ciasteczek dobrze ugniatając. Tak przygotowaną tortownicę włożyć na 30 minut do lodówki. Masa serowa: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy budyń, cukier, cukier waniliowy jajka, żółtka, śmietanę, roztopione ostudzone masło oraz ser. Wszystko razem miksujemy na gładką masę. Masę serową przelewamy do tortownicy, wciskając w masę dookoła pozostawione ciasteczka ( wciskamy do połowy ciasteczek). Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu sernik oprószamy cukrem pudrem.
Sernik o upieczeniu gotowy do podania.
Sernik gotowy do pieczenia.
Sernik gotowy do podania.