Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na spodzie z delicji jest delikatny, puszysty i wilgotny, nie za słodki a przede wszystkim bardzo pyszny. jadłam go niedawno u znajomych i postanowiłam przygotować go dla moich bliskich.
tortownica, mikser, papier do pieczenia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2127
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5576
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2127
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5576
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Składniki
Spód tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Następnie na spodzie rozkładamy delicje o smaku dowolnym( u mnie o smaku pomarańczowym). Twaróg sernikowy trzykrotnie mielony wykładamy do miski miksera, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy , mieszamy. Cały czas miksując do masy dodajemy śmietanę oraz po jednym jajku. Na koniec do masy sernikowej dodajemy budynie i miksujemy do połączenia składników. Tak przygotowaną masę przekładamy do przygotowanej wcześniej tortownicy z delicjami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 60 minut. Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku przynajmniej na 3 godziny. Po tym czasie wyjmujemy sernik z piekarnika i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Po całkowitym wystudzeniu sernik polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.