Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na spodzie z delicji jest delikatny, puszysty i wilgotny, nie za słodki a przede wszystkim bardzo pyszny. jadłam go niedawno u znajomych i postanowiłam przygotować go dla moich bliskich.
tortownica, mikser, papier do pieczenia
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 486
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 509
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 486
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 509
Składniki
Spód tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Następnie na spodzie rozkładamy delicje o smaku dowolnym( u mnie o smaku pomarańczowym). Twaróg sernikowy trzykrotnie mielony wykładamy do miski miksera, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy , mieszamy. Cały czas miksując do masy dodajemy śmietanę oraz po jednym jajku. Na koniec do masy sernikowej dodajemy budynie i miksujemy do połączenia składników. Tak przygotowaną masę przekładamy do przygotowanej wcześniej tortownicy z delicjami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 60 minut. Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku przynajmniej na 3 godziny. Po tym czasie wyjmujemy sernik z piekarnika i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Po całkowitym wystudzeniu sernik polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.