Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto sernik jaki przygotowałam na wczorajsze andrzejki. Sernik bardzooo smaczny, puszysty , super smaki. Na prawdę wart wypróbowania. Polecam na święta i nie tylko.
blaszka, mikser, garnek, papier do pieczenia
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 39
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 41
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2730
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 179
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 127
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 39
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 41
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2730
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 179
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 127
Składniki
Margarynę, cukier wino , wodę oraz kakao zagotować na małym ogniu palnika. Wystudzić i wymieszać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, żółtkami, a na koniec połączyć z piana z białek. Ciasto przelać do formy wielkości 25/25 cm. spód wyłożony papierem do pieczenia a następnie papier wysmarowany tłuszczem i obsypany bułką tartą. Masa serowa; masło utrzeć z cukrem , cały czas ucierając dodać zmielony ser, żółtka, grysik oraz proszek do pieczenia. Całość wymieszać z ubitą pianą z białek. Masę nakładać na ciasto łyżką miejsce przy miejscu, nie wyrównując powierzchni masy. Piec w średnio gorącym piekarniku powyżej 60 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem.
Ciasto gotowe do spozycia.
Przygotowanie ciasta do pieczenia.
Ciasto gotowe do podania.