Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bardzo prosty w przyrządzeniu lekki sernik owocowy :)
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1150
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13615
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2797
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1150
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13615
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2797
Składniki
Galaretki truskawkowe rozpuścić w szklance gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia, jednak nie do stężenia. <br /><br />
Mleko ubić mikserem na puszystą masę, dodać rozpuszczone galaretki.
Blaszkę o wymiarach 26 cm wyłożyć biszkoptami, na to wylać masę. Wstawić do lodówki na około pół godziny do czasu zastygnięcia.
Pozostałe dwie galaretki niebieskie rozpuścić w trzech szklankach gorącej wody, ostudzić. Gdy już będzie powoli tężeć wylać na piankę. Udekorować owocami, ja użyłam borówek. Również można użyć innych smaków galaretek.