Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bardzo prosty w przyrządzeniu lekki sernik owocowy :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11882
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16188
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5152
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11882
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16188
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5152
Składniki
Galaretki truskawkowe rozpuścić w szklance gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia, jednak nie do stężenia. <br /><br />
Mleko ubić mikserem na puszystą masę, dodać rozpuszczone galaretki.
Blaszkę o wymiarach 26 cm wyłożyć biszkoptami, na to wylać masę. Wstawić do lodówki na około pół godziny do czasu zastygnięcia.
Pozostałe dwie galaretki niebieskie rozpuścić w trzech szklankach gorącej wody, ostudzić. Gdy już będzie powoli tężeć wylać na piankę. Udekorować owocami, ja użyłam borówek. Również można użyć innych smaków galaretek.