Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutki sernik na zimno, idealny na upały. Jako spód wykorzystałam ciasto, które zostało mi po zrobieniu Tortu Myszka Minnie.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1369
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12224
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1369
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12224
Składniki
Ciasto pokruszyć, masło roztopić - wymieszać i wyłożyć dno tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki na czas przygotowywania masy serowej.
Serek wymieszać z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie (5 minut), potem odcisnąć i rozpuścić w garnku na małym ogniu. Kilka łyżek serka przełożyć do rozpuszczonej żelatyny i wymieszać. Następnie mieszankę dodać do reszty serka. Wstawić do lodówki. Kremówkę ubić na sztywno, partiami dodawać do tężejącej masy serowej. Całość wymieszać i przełożyć do tortownicy. Wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Truskawki umyć, przekroić na pół i ułożyć na wierzchu sernika, posypać migdałami. Smacznego :)