Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutki sernik na zimno, idealny na upały. Jako spód wykorzystałam ciasto, które zostało mi po zrobieniu Tortu Myszka Minnie.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 992
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2891
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 992
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2891
Składniki
Ciasto pokruszyć, masło roztopić - wymieszać i wyłożyć dno tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki na czas przygotowywania masy serowej.
Serek wymieszać z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie (5 minut), potem odcisnąć i rozpuścić w garnku na małym ogniu. Kilka łyżek serka przełożyć do rozpuszczonej żelatyny i wymieszać. Następnie mieszankę dodać do reszty serka. Wstawić do lodówki. Kremówkę ubić na sztywno, partiami dodawać do tężejącej masy serowej. Całość wymieszać i przełożyć do tortownicy. Wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Truskawki umyć, przekroić na pół i ułożyć na wierzchu sernika, posypać migdałami. Smacznego :)