Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię go bardzo często, bo jest szybki i łatwy do przygotowania - nawet laik kulinarny poradzi sobie z jego wykonaniem.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 904
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2779
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3324
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 904
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2779
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3324
Składniki
Na początku przygotowujemy spód sernika. Kruszymy herbatniki i mieszamy je z cynamonem. Następnie dodajemy do nich roztopione masło z rozpuszczonym cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę wykładamy na dno tortownicy o średnicy ok. 20cm. Formę wcześniej wykładamy folią spożywczą. Na brzegach tortownicy układamy pokrojone w plasterki owoce (ja wybrałam banany). Przygotowany spód sernika wkładamy do lodówki na 30min. Dalej przygotowujemy masę serową. Na sztywno ubijamy śmietankę kremówkę z cukrem. Następnie, cały czas ubijając, stopniowo dodajemy ser. Na koniec, dodajemy lekko tężejącą galaretkę (rozpuszczamy ją wcześniej w szklance wody, smak dowolny, ja do swojego sernika wybrałam cytrynową). Dokładnie mieszamy, bo połączyć wszystkie składniki. Przygotowaną masę wykładamy na formę z herbatnikami i owocami. Na wierzch układamy plasterki owoców. Tak przygotowany sernik wkładamy na godzinę do lodówki. Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. O jego smaku decydujemy sami, poprzez wybór owoców i smaku ulubionej galaretki. Jest lekki i pyszny.
Polecam