Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny na upalne dni,łatwy do zrobienia.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35746
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1222
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6054
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35746
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1222
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6054
        
        Składniki
oddzielić żółtka od białek.Masło roztopić.Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku.Białka ubić na sztywno.Twaróg zmielić.
Żółtka utrzeć z cukrem,dodać stopione i przestudzone masło-wymieszać.Do masy wlać mleko z rozpuszczoną żelatyną i wymieszać.Dodać serki homogenizowane,dokładnie wymieszać,stopniowo dodawać ubite białko delikatnie wymieszać.biszkopty delikatnie moczymy esencją herbaty,dodajemy masę serową i wkładamy do lodówki.Po godzinie wyjmujemy z lodówki i przybieramy owocami i zalewamy galaretką.