Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35914
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1275
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1780
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35914
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1275
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1780
        
        
                Składniki
Upiecz biszkopt. Wiem, że każdy ma swój magiczny przepis na biszkopt, ja zrobiłam tak: żółtka utarłam z cukrem do białości, dodałam śmietanę i wymieszałam dokładnie. Dodałam pianę z białek, wymieszałam bardzo ostrożnie, dodając mąkę. Piekłam 30 min w temp. 200 st. Ostudź ciasto.
Masa serowa: 2 żółtka, masło i cukier utrzyj ze sobą. W ciepłym mleku rozpuść żelatynę, często mieszaj. Po rozpuszczeniu dodaj do żelatyny serki homogenizowane i wymieszaj, połącz to z utartą masą i pianą ubitą z 2 białek. Na koniec możesz wmieszać płatki czekoladowe.
Masę wylej na zimny biszkopt. Rozrób galaretkę, gdy przestygnie wylej ją na ciasto i wstaw do lodówki, aż całość stężeje.