Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Ubijać białka(3) dodając cukier i żółtka(3). Następnie dodać do piany uprzednio przesianą przez sitko mąkę wraz z proszkiem do pieczenia,wymieszać delikatnie upiec biszkopt.
Masa serowa: Ser zemleć. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem. Dodawać, po łyżce ser i dalej ucierać. Rozpuścić 2łyżki żelatyny w 1/4 szk. wrzątku, wymieszać i letni roztwór wlać do masy serowej. Na koniec dodać olejek zapachowy (jak kto lubi).
Wierzch posypać borówkami.
2 galaretki rozpuścić wg przepisu i tężące wylać na całość.