Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19251
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13041
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1687
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232124
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19251
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13041
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1687
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232124
Składniki
Ubijać białka(3) dodając cukier i żółtka(3). Następnie dodać do piany uprzednio przesianą przez sitko mąkę wraz z proszkiem do pieczenia,wymieszać delikatnie upiec biszkopt.
Masa serowa: Ser zemleć. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem. Dodawać, po łyżce ser i dalej ucierać. Rozpuścić 2łyżki żelatyny w 1/4 szk. wrzątku, wymieszać i letni roztwór wlać do masy serowej. Na koniec dodać olejek zapachowy (jak kto lubi).
Wierzch posypać borówkami.
2 galaretki rozpuścić wg przepisu i tężące wylać na całość.