Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje naprawdę wybornie, niebo w gębie.
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54672
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2905
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 603
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 602
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54672
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2905
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 603
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 602
Składniki
Wykonanie: Truskawki dokładnie opłukać i pokroić na połówki. Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu(zmniejszyć porcję wody o 50 ml) i odłożyć do zgęstnienia. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć bezikami, puste miejsca wyłożyć pokruszonymi biszkoptami. Mleko zagotować, wsypać żelatynę i mieszając dokładnie rozpuścić. Twaróg wymieszać ze śmietanką, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dokładnie wymieszać łyżką, dodać przygotowaną żelatynę, znowu wymieszać. Dodać 2/3 truskawek i lekko wymieszać. Gotową masę przełożyć do przygotowanej tortownicy, ładnie wyrównać i wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na górę resztę truskawek, zalać galaretką i wstawić do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.