Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiecie co dziś w głowie powstał mi pomysł na kolorowy sernik na zimno, sama go wymyśliłam i nazwa również powstała z mojej głowy. Jak pomyślałam tak od razu go wykonałam robiłam na szybko a i tak wyszedł piękny bardzo mi się podoba choć nie lubię się przechwalać ale bardzo chętnie podzielę się z wami przepisem. Nie jest tu nic skomplikowanego jedynie rozpuszczenie galaretek i oczekiwanie aż zastygną zwłaszcza te do twarogu.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 64
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 101
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 85
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3136
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10782
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 64
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 101
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 85
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3136
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10782
Składniki
Przygotować galaretki. Trzy kolory jakie kto chce każdy z nich rozpuścić w 3/4 szklanki przegotowanej wody ( szklanka pojemność 210 ml ), ostudzić i wstawić do lodówki wtedy szybciej stężeją ( muszą być zimne aby wstawić do lodówki ). Jedną zależy od smaku twarogu rozpuścić w szklance przegotowanej wody i ostatnią czyli na wierzch kolor również dowolny rozpuścić w 1,5 szklanki przegotowanej wody ( ja proponuję na wierzch wziąć 2 galaretki i rozpuścić je w 3 szklankach wody ponieważ jedna trochę mało ale to w niczym nie przeszkadza ).
Gdy galaretki stygną przygotować biszkopty. Wyłożyć dno blaszki lub wysokiego naczynia z arcoroc biszkoptami oraz boki wychodzi tak około 1,5 opakowania na dno.
Jak już mamy wyłożone biszkopty w blaszce lub naczyniu żaroodpornym przygotować twaróg u mnie akurat jest brzoskwiniowy. Przełożyć całość do wysokiej miski. Do wyłożonego twarogu wlać galaretkę według koloru i smaku serka ja wlałam pomarańczową rozpuszczoną w szklance wody oczywiście zimną. Całość dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się serka z galaretką.
Dowolne kolory które były rozpuszczone w 3/4 szklanki wody i wstawione zimne do lodówki aby szybciej stężały, wyjąć i pokroić w dowolną kostkę. Pokrojoną galaretkę przełożyć do masy z twarogu i dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się masy twarogowej z galaretkami.
Przygotowaną masę twarogową z galaretkami w kostkę wylać na wcześniej wyłożone w naczyniu biszkopty. Nakryć resztą pozostałych biszkoptów.
Na wyłożoną warstwę biszkoptów wyłożyć pokrojone w kółka banany lub dowolne owoce na jakie kto ma ochotę. Całość zalać rozpuszczoną w 1,5 szklanki zimną galaretką ( lub jeśli ktoś chce na górze więcej galaretki to rozpuścić tak jak pisałam dwie galaretki w trzech szklankach wody ). Ja robiłam na szybko puki miałam pomysł i w niczym nie przeszkadza że jest mniej na górze galaretki.
Na wyłożoną warstwę biszkoptów wyłożyć pokrojone w kółka banany lub dowolne owoce na jakie kto ma ochotę. Całość zalać rozpuszczoną w 1,5 szklanki zimną galaretką (lub jeśli ktoś chce na górze więcej galaretki to rozpuścić tak jak pisałam dwie galaretki w trzech szklankach wody). Ja robiłam na szybko puki miałam pomysł i w niczym nie przeszkadza że jest mniej na górze galaretki. Po zrobieniu sernika wstawić go na 2 godziny do lodówki.