Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy tylko czuć lekki powiew wiosny na moim stole zaczynają gościć kolorowe serniki na zimno. Takie ciasto nie tylko pięknie wygląda, ale i pysznie smakuje, a jego zrobienie zajmuje dosłownie chwilę. Poniżej kolejny przepis na sernik na zimno z dodatkiem malin i borówek.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117942
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8346
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3102
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2056
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1517
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117942
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8346
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3102
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2056
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1517
Składniki
Przeźroczyste galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Tortownicę wykładamy cienko pokrojonym sękaczem, a boki plasterkami kiwi. Galaretkę malinową i jagodową rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody. Połowę sera mieszamy z galaretką malinową, a drugą z jagodową. Do tortownicy przekładamy warstwę serka o smaku jagodowym, wyrównujemy. Następnie przekładamy warstwę malinową. Sernik wkładamy do lodówki na 15-20 minut, by masa trochę się ścięła. Na wierzchu układamy owoce oraz listki mięty, zalewamy przezroczystą galaretką. Odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny by sernik dobrze zastygł.