Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na upalne lato, lekki, owocowy sernik na zimno.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118025
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8377
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118025
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8377
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Tortownica 22 cm. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki folią przezroczystą. Ciasteczka zmiksować w mikserze na drobny piasek. Dodać masło i wymieszać. Na spód tortownicy wysypać ciasteczka. Wyrównać, dokładnie wklepać, schłodzić przez pół godziny w lodówce.
Sernik. Galaretkę malinową rozpuścić w 200 ml gorącej wody, ostudzić. Porzeczki opłukać i osączyć. Masło utrzeć z cukrem na puch, stopniowo po łyżce dodawać twaróg, na koniec wlać galaretkę, dodać porzeczki, wymieszać łyżką. Ja część czerwonej porzeczki zostawiłam na wierzch.
Masę serową wyłożyć na spód ciasteczkowy, schłodzić kilka godzin.
Galaretkę krystaliczną ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ostudzić. Na schłodzony sernik wyłożyć borówki z porzeczkami, zalać galaretką. Całość schładzać kilka godzin, najlepiej całą noc. Potem zdejmujemy folię.