Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na upalne lato, lekki, owocowy sernik na zimno.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1437
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14949
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 962
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1437
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14949
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 962
Składniki
Tortownica 22 cm. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki folią przezroczystą. Ciasteczka zmiksować w mikserze na drobny piasek. Dodać masło i wymieszać. Na spód tortownicy wysypać ciasteczka. Wyrównać, dokładnie wklepać, schłodzić przez pół godziny w lodówce.
Sernik. Galaretkę malinową rozpuścić w 200 ml gorącej wody, ostudzić. Porzeczki opłukać i osączyć. Masło utrzeć z cukrem na puch, stopniowo po łyżce dodawać twaróg, na koniec wlać galaretkę, dodać porzeczki, wymieszać łyżką. Ja część czerwonej porzeczki zostawiłam na wierzch.
Masę serową wyłożyć na spód ciasteczkowy, schłodzić kilka godzin.
Galaretkę krystaliczną ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ostudzić. Na schłodzony sernik wyłożyć borówki z porzeczkami, zalać galaretką. Całość schładzać kilka godzin, najlepiej całą noc. Potem zdejmujemy folię.