Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno na budyniowym biszkopcie. Sernik z ananasem, czekoladkami i galaretką,wyszedł bardzo pyszny.
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 284
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 284
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem. Piec ok. 25-30 min. w 175*.
Dżem lekko podgrzać i rozsmarować na biszkopcie. Poukładać czekoladki.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do letniego. Ser zmiksować z pudrem, jogurtem i sokiem. Dolewać żelatynę i miksować krótko. Wyłożyć na warstwę czekoladek. Na serze poukładać plasterki odsączonego ananasa a w jego środki słodką żurawinę.
Galaretki rozpuścić w 1 l. gorącej wody łącznie z sokiem z ananasa. Odstawić do lekkiego tężenia. Wylać na górę sernika i całość schłodzić.