Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno na budyniowym biszkopcie. Sernik z ananasem, czekoladkami i galaretką,wyszedł bardzo pyszny.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11019
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 231
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11019
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 231
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 368
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem. Piec ok. 25-30 min. w 175*.
Dżem lekko podgrzać i rozsmarować na biszkopcie. Poukładać czekoladki.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do letniego. Ser zmiksować z pudrem, jogurtem i sokiem. Dolewać żelatynę i miksować krótko. Wyłożyć na warstwę czekoladek. Na serze poukładać plasterki odsączonego ananasa a w jego środki słodką żurawinę.
Galaretki rozpuścić w 1 l. gorącej wody łącznie z sokiem z ananasa. Odstawić do lekkiego tężenia. Wylać na górę sernika i całość schłodzić.