Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik, podwójnie gruszkowy między biszkoptami. Sernik tortowy, bardzo pyszny.
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4542
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 17
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4542
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 17
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Upiec drugi biszkopt w takiej samej blaszce.
Na jednym biszkopcie rozsmarować dżem.
owoce-Gruszki, obrać i pokroić na cząstki. Zagotować 1 l. wody, dodać szklankę cukru,gruszki i ugotować lecz nie rozgotować.Gruszki wybrać na durszlak.W gorącym kompocie,rozpuścić galaretki. Ostudzić do lekkiego tężenia. Gruszki poukładać na dżemie.
pianka-Ser zmiksować z tężejącymi galaretkami. Wylać na gruszki i przykryć drugim biszkoptem.
bita śmietana-Rozpuścić żelatynę w gorącej wodzie.Ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i śnieżką.Dolewać żelatynę i zmiksować. Zaraz wyłożyć i rozsmarować na biszkopcie. Górę posypać startą czekoladą. Ciasto schłodzić.
Kroić jak stężeje.