Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały serniczek na święta wielkanocne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
Wykonanie: Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić, wrzucić do garnka, podlać odrobiną wody, posypać cukrem waniliowym i prażyć, aż lekko się rozpadną. Obydwie galaretki rozpuścić w ½ litra gorącej wody, wlać do gruszek i odstawić w chłodne miejsce do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać miód, twaróg, cukier puder i żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć biszkopty i wylać przygotowany twaróg, ładnie wyrównać i wstawić do lodówki do schłodzenia. Gdy ser stężeje wylać na górę ostygniętą galaretkę z gruszkami i ponownie wstawić do lodówki przynajmniej na dwie godziny. Polewę czekoladową rozpuścić w kąpieli wodnej i posmarować schłodzony placek. Ponownie wstawić do lodówki i podawać następnego dnia. SMACZNEGO.