Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały serniczek na święta wielkanocne.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2135
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 381
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 801
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17270
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2135
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 381
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 801
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17270
Składniki
Wykonanie: Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić, wrzucić do garnka, podlać odrobiną wody, posypać cukrem waniliowym i prażyć, aż lekko się rozpadną. Obydwie galaretki rozpuścić w ½ litra gorącej wody, wlać do gruszek i odstawić w chłodne miejsce do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać miód, twaróg, cukier puder i żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć biszkopty i wylać przygotowany twaróg, ładnie wyrównać i wstawić do lodówki do schłodzenia. Gdy ser stężeje wylać na górę ostygniętą galaretkę z gruszkami i ponownie wstawić do lodówki przynajmniej na dwie godziny. Polewę czekoladową rozpuścić w kąpieli wodnej i posmarować schłodzony placek. Ponownie wstawić do lodówki i podawać następnego dnia. SMACZNEGO.