Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju serniki na zimno, więc robię je stosunkowo często... Tym razem z dodatkiem jabłek... ;)
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20208
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1014
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3983
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19082
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20208
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1014
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3983
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19082
Składniki
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić i rozgotować z dodatkiem wody i brązowego cukru. W tym czasie ciastka zmiksować i połączyć ze stopionymi masłem i czekoladą, wyłożyć nimi dno tortownicy ( tą wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia). Schować do lodówki. Galaretkę rozpuścić we wrzątku i połączyć z gorącymi jabłkami, ostudzić. Masę jabłkową przelać na dno z ciastek i schować do lodówki.
Sery połączyć z cukrem i śmietanką .Żelatynę dokładnie rozpuścić we wrzątku, zahartować masą serową i połączyć. Przelać na stężoną masę jabłkową i wyrównać wierzch. Rozłożyć plasterki jabłka i listki świeżej mięty. Ciasto przykryć folią i na noc schować do lodówki.
Na drugi dzień ciasto jest idealne do kawki :) Smacznego!