Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z jeżynami zrobiony ba bazie serka mascarpone, galaretek owocowych i owoców jeżyn.
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 13
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 13
Składniki
Sernik był zrobiony w pojemniku po lodach (litrowe). Jako pierwszą warstwę w pojemniku jest wylanie ostudzonej galaretki krystalicznej (200 ml) oraz ułożenie na niej owoców. Wstawiamy do lodówki żeby galaretka stężała. W między czasie rozpuszczamy wiśniową galaretkę w 200 ml wrzącej wody. Ostudzoną galaretkę wlewamy do pojemnika z wcześniej wlaną galaretką krystaliczną na której były ułożone owoce. Ponownie wstawiamy do lodówki żeby galaretka stężała. Rozrabiamy kolejną galaretkę krystaliczną i gdy będzie zimna, mieszamy z serkiem mascarpone, najlepiej zmiksować. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na stężałe galaretki w pojemniku. Na wierzch układamy herbatniki. Całość przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wyjmujemy sernik z pojemnika, kroimy i delektujemy się :) Smacznego !!!