Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny sernik na stół świąteczny.
Przepis dnia
Bardzo smaczne rurki z ciasta francuskiego, nadziane kremem o smaku czekolado...
Odsłon: 3024
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 102
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 122
Proponuje sernik z ciasteczkami OREO, przepis prosty , nieskomplikowany a ser...
Odsłon: 242
Przepis dnia
Bardzo smaczne rurki z ciasta francuskiego, nadziane kremem o smaku czekolado...
Odsłon: 3024
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 102
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 122
Proponuje sernik z ciasteczkami OREO, przepis prosty , nieskomplikowany a ser...
Odsłon: 242
Składniki
Wykonanie: Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody i odstawić żeby napęczniała. Śmietankę zagotować z cukrem waniliowym, zdjąć z ognia, dodać żelatynę. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny, po czym odstawić do ostudzenia. Następnie twaróg zmiksować, dodać ostudzoną śmietankę, cukier puder i aromat. Gotową masę serową przelać w proporcji ½ do dwóch jednakowych tortownic (24 cm). Wstawić do lodówki aby stężała. Jedną galaretkę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Kiwi obrać, pokroić na kawałki, zblendować na mus, przełożyć do garnuszka i zagotować. Do gorącego musu dodać galaretkę i dokładnie wymieszać. Przestygnięty mus przełożyć do jednej tortownicy i ponownie wstawić do lodówki. Gdy stężeje, przykryć stężało masą serową z drugiej tortownicy i ponownie wstawić do lodówki. Galaretkę agrestową rozpuścić w 250 ml gorącej wody, przestudzić i zalać gotowy sernik. .
Schłodzić w lodówce i najlepiej podawać na drugi dzień. SMACZNEGO