Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, orzeźwiający i szybki do zrobienia .
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 472
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 68
Polecam.
Odsłon: 575
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 847
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 252
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 472
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 68
Polecam.
Odsłon: 575
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 847
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 252
Składniki
W trzech szklankach gorącej wody rozmieszać galaretki i odstawić do przestygnięcia. Zaparzyć kawę i również przestudzić (nie powinna być gorąca) Biszkoptami wyłożyć tortownicę o średnicy 30 cm i skropić zimną kawą. Na biszkoptach rozsypać świeże maliny.
Ubić mocno schłodzoną śmietanę, stopniowo dodawać po łyżce serka mascarpone i twarogu. Wciąż ubijając wlewać powoli cienką strużką przestudzoną galaretkę.Masa szybko gęstnieje ale wstawić na 10 minut do lodówki by była na tyle gęsta aby utworzyć na niej "rowki". Po 10-ciu minutach wyjąć z lodówki i przy pomocy tzw "grzebienia cukierniczego" lub zwykłego widelca zrobić na powierzchni rowki. Oprószyć cynamonem przez sitko. Wstawić na 1-2 godziny do lodówki.