Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, orzeźwiający i szybki do zrobienia .
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 41
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 41
Składniki
W trzech szklankach gorącej wody rozmieszać galaretki i odstawić do przestygnięcia. Zaparzyć kawę i również przestudzić (nie powinna być gorąca) Biszkoptami wyłożyć tortownicę o średnicy 30 cm i skropić zimną kawą. Na biszkoptach rozsypać świeże maliny.
Ubić mocno schłodzoną śmietanę, stopniowo dodawać po łyżce serka mascarpone i twarogu. Wciąż ubijając wlewać powoli cienką strużką przestudzoną galaretkę.Masa szybko gęstnieje ale wstawić na 10 minut do lodówki by była na tyle gęsta aby utworzyć na niej "rowki". Po 10-ciu minutach wyjąć z lodówki i przy pomocy tzw "grzebienia cukierniczego" lub zwykłego widelca zrobić na powierzchni rowki. Oprószyć cynamonem przez sitko. Wstawić na 1-2 godziny do lodówki.