Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy sernik na zimno z mlekiem w proszku i musem brzoskwiniowym. Spróbujcie, bo jest pyszny.
Tortownica 24 cm
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2097
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 362
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 786
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17251
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2097
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 362
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 786
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17251
Składniki
MASA SEROWA Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody (max. 100 ml) i odstawić do napęcznienia. Gdy żelatyna pochłonie całą wodę, umieścić ją w kąpieli wodnej i poczekać aż ponownie się rozpuści, co jakiś czas mieszając. Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Można je delikatnie nasączyć herbatą. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Przełożyć do miseczki. Utrzeć samo masło, gdy będzie puszyste, cały czas miksując, dodać utarte żółtka z cukrem pudrem. Do gładkiej masy dodawać łyżka po łyżce biały ser i miksować. Następnie wsypać mleko w proszku i znów zmiksować. Do ciepłej (ale nie gorącej) żelatyny dodać łyżkę masy serowej i dokładnie wymieszać. Nie może być żadnych grudek. Ponownie dodać trochę masy serowej i wymieszać. W ten sposób hartujemy żelatynę. Włączyć obroty miksera na najszybsze i wlać żelatynę. Całość chwilę miksować i następnie od razu przełożyć do tortownicy. Ciasto włożyć do lodówki.
MUS BRZOSKWINIOWY Brzoskwinie obrać ze skórki. Aby skórka łatwo zeszła, należy polać owoce wrzątkiem. Usunąć pestki i brzoskwinie zblendować na gładki mus. Musu powinno być 400 ml. Jeśli jest mniej, należy dolać wodę, a jeśli więcej to odłożyć odpowiednią ilość. Mus zagotować. Następnie zdjąć z ognia i wsypać galaretkę brzoskwiniową. Dokładnie wymieszać, aby się rozpuściła. Mus odstawić do ostygnięcia.