Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy sernik na zimno z mlekiem w proszku i musem brzoskwiniowym. Spróbujcie, bo jest pyszny.
Tortownica 24 cm
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 39
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 39
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 741
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 750
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 39
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 39
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 741
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 750
Składniki
MASA SEROWA Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody (max. 100 ml) i odstawić do napęcznienia. Gdy żelatyna pochłonie całą wodę, umieścić ją w kąpieli wodnej i poczekać aż ponownie się rozpuści, co jakiś czas mieszając. Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Można je delikatnie nasączyć herbatą. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Przełożyć do miseczki. Utrzeć samo masło, gdy będzie puszyste, cały czas miksując, dodać utarte żółtka z cukrem pudrem. Do gładkiej masy dodawać łyżka po łyżce biały ser i miksować. Następnie wsypać mleko w proszku i znów zmiksować. Do ciepłej (ale nie gorącej) żelatyny dodać łyżkę masy serowej i dokładnie wymieszać. Nie może być żadnych grudek. Ponownie dodać trochę masy serowej i wymieszać. W ten sposób hartujemy żelatynę. Włączyć obroty miksera na najszybsze i wlać żelatynę. Całość chwilę miksować i następnie od razu przełożyć do tortownicy. Ciasto włożyć do lodówki.
MUS BRZOSKWINIOWY Brzoskwinie obrać ze skórki. Aby skórka łatwo zeszła, należy polać owoce wrzątkiem. Usunąć pestki i brzoskwinie zblendować na gładki mus. Musu powinno być 400 ml. Jeśli jest mniej, należy dolać wodę, a jeśli więcej to odłożyć odpowiednią ilość. Mus zagotować. Następnie zdjąć z ognia i wsypać galaretkę brzoskwiniową. Dokładnie wymieszać, aby się rozpuściła. Mus odstawić do ostygnięcia.