Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ser i truskawki to z reguły smaczne połączenie... tak też było i tym razem ;)
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 1770
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 41
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42555
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 1770
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 41
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42555
Składniki
Ciastka pokruszyć lub zmiksować na miał. Następnie połączyć ze stopionym masłem. Dno okrągłej formy wyłożyć przygotowanym spodem i włożyć do lodówki. Ser zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a potem rozpuścić w kąpieli wodnej. Stale miksując wlać śmietankę, zmiksować, dodać żelatynę i połączyć. Gotową masę przelać na spód i ponownie ciasto schować do lodówki.
Truskawki umyć, zmiksować i połączyć z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć, a potem rozpuścić w kąpieli wodnej. Do truskawek przelać rozpuszczoną żelatynę i szybko zmiksować. Mus truskawkowy przelać na stężoną masę serową, wyrównać wierzch i schować ciasto do lodówki na całą noc.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietankę i połączyć. Wierzch ciasta ozdobić polewą czekoladową i świeżymi listkami mięty. Smacznego!