Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-06-2017
Sernik z tego przepisu jest wyjatkowo lekki, delikatny i kremowy. Podawany na zimno z orzeźwiającym musem owocowym idealnie nadaje się na letnie upały. A do tego to jak wygląda, niczym popołudniowe, letnie słońce w bezchmurny dzień. Sami spróbujcie.
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 1035
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 66
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 128
Przepis dnia
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42856
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 8244
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 1035
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 66
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 128
Przepis dnia
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42856
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 8244
Składniki
1) Biszkopty ułożyć na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia (dociąć papier do dna formy). 2) Do misy miksera dodać twaróg, cukier oraz cukier z wanilią i miksować przez 2-3 min. 3) Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do rozpuszczonej żelatyny dodać 3-4 łyżki masy serowej i dokładnie wymieszać, w celu wyrównania temperatury. 4) Nie przestając miksować, przygotowaną żelatynę powoli dolewać do całości. 5) Kremówkę ubić na sztywno i dodać, miksując na małych obrotach. 6) Przygotowaną masę serową wylać do przygotowanej wcześniej formy, wyrównać i odstawić do lodówki, do stężenia. 7) Mango obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować blenderem na jednolity mus. 8) Do musu z mango dodać sok wciśnięty z pomrańczy, a następnie żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie i jeszcze raz wymieszać. 9) Kiedy sernik stężej (2-3h), zalać lekko tężejącym musem i ponownie odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. 10) Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie nożem od jej brzegów. Do krojenia najlepiej używać ostrego noża.