Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i pyszny sernik na zimno :)
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 993
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 66
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1127
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 180
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 993
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 66
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1127
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 180
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody. Odstawiamy do wystudzenia. Foremkę keksową (10/20 cm) wykładamy folią spożywczą, aż po brzegi. Śmietankę 30 % ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce sera. Miksujemy tylko do połączenia. Wlewamy zimną galaretkę i miksujemy. Masę w tym momencie możemy dosłodzić wg. gustu. Wstawiamy na chwilę do lodówki. Na spód foremki układamy połowę owoców. Wlewamy tężejącą masę i układamy resztę owoców. Wstawiamy na parę godzin lub całą noc do lodówki. Sernik delikatnie wyciągamy za folię i wykładamy na deskę, folię usuwamy. Smacznego :)