Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i pyszny sernik na zimno :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4102
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416144
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2794
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4102
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416144
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2794
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody. Odstawiamy do wystudzenia. Foremkę keksową (10/20 cm) wykładamy folią spożywczą, aż po brzegi. Śmietankę 30 % ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce sera. Miksujemy tylko do połączenia. Wlewamy zimną galaretkę i miksujemy. Masę w tym momencie możemy dosłodzić wg. gustu. Wstawiamy na chwilę do lodówki. Na spód foremki układamy połowę owoców. Wlewamy tężejącą masę i układamy resztę owoców. Wstawiamy na parę godzin lub całą noc do lodówki. Sernik delikatnie wyciągamy za folię i wykładamy na deskę, folię usuwamy. Smacznego :)