Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy ma swój sprawdzony przepis na sernik na zimno z owocami. Wypróbuj to połączenie, aby już zawsze robić to ciasto na specjalne okazje oraz weekendowe celebrowanie chwil z bliskimi.
Tortownica o średnicy ok. 22 cm.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 396
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 267
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1415
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 396
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 267
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1415
Składniki
Masło rozpuść w rondelku. Herbatniki rozkrusz na konsystencję piasku, powinny zrobić się drobne. Przełóż je do masła i wymieszaj. Na spodzie formy wyłóż równomiernie ciasteczkową kruszonkę. Przełóż formę do lodówki.
W tym czasie zajmij się pianką. Przygotuj gorącą, wrzącą wodę. Do 250 ml wody dodaj 1 galaretkę truskawkową i wymieszaj. Odstaw do stężenia. Do 600 ml wrzątku przesyp 2 galaretki truskawkowe, wymieszaj i także odstaw.
Ubij śmietankę kremówkę na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj do niej tężejącą, ale płynną jeszcze galaretkę (mniejszą część). Dokładnie wymieszaj. Wylej masę na schłodzony spód z herbatników.
Owoce umyj, osusz i wyłóż na piankę truskawkową. Przełóż do lodówki na 10 minut. Po tym czasie zalej ciasto dwiema tężejącymi galaretkami. Zostaw na całą noc w lodówce.