Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy ma swój sprawdzony przepis na sernik na zimno z owocami. Wypróbuj to połączenie, aby już zawsze robić to ciasto na specjalne okazje oraz weekendowe celebrowanie chwil z bliskimi.
Tortownica o średnicy ok. 22 cm.
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 70
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 12
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1147
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 70
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 12
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1147
Składniki
Masło rozpuść w rondelku. Herbatniki rozkrusz na konsystencję piasku, powinny zrobić się drobne. Przełóż je do masła i wymieszaj. Na spodzie formy wyłóż równomiernie ciasteczkową kruszonkę. Przełóż formę do lodówki.
W tym czasie zajmij się pianką. Przygotuj gorącą, wrzącą wodę. Do 250 ml wody dodaj 1 galaretkę truskawkową i wymieszaj. Odstaw do stężenia. Do 600 ml wrzątku przesyp 2 galaretki truskawkowe, wymieszaj i także odstaw.
Ubij śmietankę kremówkę na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj do niej tężejącą, ale płynną jeszcze galaretkę (mniejszą część). Dokładnie wymieszaj. Wylej masę na schłodzony spód z herbatników.
Owoce umyj, osusz i wyłóż na piankę truskawkową. Przełóż do lodówki na 10 minut. Po tym czasie zalej ciasto dwiema tężejącymi galaretkami. Zostaw na całą noc w lodówce.