Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Przepis na sernik na zimno z owocami i galaretką.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5721
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 112
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 124
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 652
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5721
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 112
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 124
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 652
Składniki
Śmietankę doprowadzić do wrzenia , ściągnąć z ognia wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Odstawić do przestudzenia. Ser zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym. Do masy serowej małymi porcjami wlewać przestudzoną śmietankę. Nie może być zbyt gorąca aby się ser nie zważył ale też zbyt zimna. Boki tortownicy wykładamy folią. Na spód układamy biszkopty i delikatnie wlewamy masę serową. Odkładamy do schłodzenia na ok. trzy godziny. Galaretki przygotowujemy w ok jednym litrze wody. Po dokładnym stężeniu masy serowej układamy dowolne owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do schłodzenia.