Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy za oknem termometr pokazuje coraz wyższe temperatury nie mamy ochoty na włączanie piekarnika. Jak zatem przygotować pyszne ciasto bez pieczenia? Sernik na ciasteczkowym spodzie w tej sytuacji sprawdzi się idealnie.
Forma na tartę o średnicy 24-26 cm
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 141
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 14
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 141
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 14
Składniki
Herbatniki kruszmy w blenderze (pokruszone herbatniki powinny mieć konsystencję piasku). Masło rozpuszczamy i łączymy z pokruszonymi herbatnikami. Gotową masą wykładamy spód tortownicy. Powierzchnię równamy. Tortownicę wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Trzy opakowania galaretek cytrynowych przesypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem (700 ml) i energicznie mieszamy do rozpuszczenia. Rozpuszczone galaretki odstawiamy na bok do całkowitego wystudzenia, następnie wkładamy je na około 15 minut do lodówki.
Do miski przekładamy serek homogenizowany, dodajemy schłodzone galaretki. Składniki łączymy przy użyciu miksera lub łyżki.
Na kruchy spód wykładamy masę. Ciasto wstawiamy na dwie-trzy godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki i dekorujemy borówkami oraz listkami mięty.