Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy rozpoczął się , wiec warto przygotować coś pysznego. Sernik na zimno nie wymaga szczególnego wkładu pracy, a efekt i smak doskonały.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30774
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3573
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2607
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1084
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30774
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3573
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2607
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1084
Składniki
Tortownica ok 25 cm. Układamy na spodzie okrągłe biszkopty. Przygotowujemy masę serową. 2 galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy, by lekko stężała. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. Ubijając dodajemy partiami ser. Na koniec, dodajemy lekko tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszamy, by wszystkie składniki się połączyły. Na spód tortownicy wlewamy niewielką warstwę masy tak , by pokryć biszkopty. Na tej warstwie układamy, przecięte na pół truskawki. Zalewamy pozostałą masą. Na wierzch układamy truskawki. Wstawimy do lodówki. Drugie dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i zostawiamy, by lekko stężała. Na wierzch zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż dobrze stężeje. Taki sernik na zimno , najlepiej przygotować na wieczór.