Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy można uznać za rozpoczęty :)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 952
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2825
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 952
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2825
Składniki
Herbatniki rozkruszyć i utrzeć z masłem i roztopioną białą czekoladą. Tortownicę (22cm) wyłożyć pergaminem, nanieść masę herbatnikową, ugnieść i wstawić do schłodzenia do lodówki. Twaróg zmielić, wymieszać z białym cukrem, posiekaną czekoladą deserową, cukrem wanilinowym, ubitą kremówką, sokiem z cytryny i rozpuszczoną żelatyną. Masę serową ułożyć w tortownicy. Na wierzch ułożyć owoce i zalać galaretką. Schłodzić w lodówce