Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik na zimno z truskawkami.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1155
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13616
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2797
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1155
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13616
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2797
Składniki
Galaretki rozpuścić w 800 ml wody odstawić do wystudzenia. Truskawki obrać i pokroić na mniejsze kawałeczki. Dodać cukier i gotować ok 7-8 minut. Odstawić do wystudzenia. Wystudzone truskawki zblendować.
Ser twarogowy dwukrotnie zmielić. Do zmielonego sera dodać koktajl truskawkowy oraz przestudzoną galaretkę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do stężenia. Herbatniki pokruszyć i dodać stopione przestudzone masło. Dokładnie wymieszać i wyłożyć tortownicę (o średnicy 23 cm). Gdy masa będzie już tężeć wlać do tortownicy wyłożonej herbatnikami. Gotowe ciasto odstawić na kilka godzin do stężenia.