Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na gorące dni i nie tylko
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 864
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3198
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 864
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3198
Składniki
Galaretki rozpuścić w 1,25 litra gorącej wody i zostawić do lekkiego stężenia.Na spodzie tortownicy o średnicy 28 cm ułożyć biszkopty.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem.Stopniowo dodawać serek,cały czas miksując,dodać żelatynę rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody i przestudzoną i chwilkę jeszcze miksować aby żelatyna połączyła się z serkiem
Niewielką ilość serka rozsmarować na biszkoptach,na serek położyć truskawki,większe przekroić na pól i na truskawki wyłożyć resztę serka,na serek położyć jeszcze połówki truskawek.Włożyć do lodówki do stężenia. Zalać tężejącą galaretką.Włożyć do lodówki aby galaretka dobrze stężała