Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja sernika jest na bazie serków homogenizowanych o smaku truskawkowym i kawałkami czekolady.Sernik kolorowy i smaczny. Polecam.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1165
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13630
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1165
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13630
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
Galaretkę cytrynową przygotować wg opisu na opakowaniu. Dno tortownicy o średnicy 20cm. wyłożyć biszkoptami moczonymi w galaretce cytrynowej. Śmietanę zmiksować razem z serkami truskawkowymi. Żelatynę/1,5 łyżki/ rozpuścić w niewielkiej ilości wody i odstawić do napęcznienia ok.20 min. Lekko podgrzać i zmiksować z serkami. Gotową masę wylać na biszkopty. Gdy masa lekko stężeje powsadzać w nią połówki truskawek i zalać wcześniej przygotowaną , tężejącą galaretką truskawkową. Serki z kawałkami czekolady zmiksować z przygotowaną tak jak wcześniej żelatyną/2 łyżki/ i wylać na ściętą galaretkę. Wstawić do lodówki. Następnie poukładać na masie serowej pokrojone truskawki i również zalać tężejącą galaretką truskawkową. Schłodzić. SMACZNEGO!