Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty do przygotowania deser z niespodzianką w środku.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Składniki
Truskawki oczyścić, galaretkę rozpuścić w 300 ml, gorącej wody i ostudzić. Głęboki talerz lub miseczkę o średnicy 16 cm wyłożyć folią aluminiową lub spożywczą, ułożyć truskawki i zalać galaretką. Całość odstawić do lodówki do stężenia.
Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć biszkopty.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubić, dodać cukier, cukier waniliowy i ponownie zmiksować. Partiami dodawać jogurt i miksować do momentu połączenia się składników. Na koniec delikatnie wlać żelatynę i całość dokładnie zmiksować.
Na biszkoptach wyłożyć cienką warstwę kremu i wstawić na 10 - 15 minut do zamrażalnika. Następnie ułożyć galaretkę z truskawkami i wyłożyć resztę kremu. Całość schłodzić w lodówce.