Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki, to ciasta, które cieszą się w naszej rodzinie ogromnym wzięciem. Dzisiaj kolejny, przygotowany bez pieczenia a równie smaczny.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 97
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 97
Składniki
Zmielone ciastka wymieszać z roztopionym, letnim masłem i wyłożyć dno tortownicy o średnicy 28 cm. Każdą z trzech kolorowych galaretek rozmieszać osobno w jednej szklance wody. Odstawić do stężenia. Następnie pokroić w kostkę. Żelatynę rozmieszać w 1/2 szklanki wody, odstawić do ostygnięcia. Do misy miksera przełożyć ser z cukrem i miksować na puszystą masę. Dodać śmietankę, sok i otartą skórkę z cytryny. Następnie wlać wciąż płynną ale nie za gorącą żelatynę. Mikser wyłączyć, misę wyjąć a do masy serowej dodać pokrojone galaretki. Delikatnie wymieszać. Przelać do tortownicy i wstawić do lodówki na pół godziny by masa serowa stężała. W tym czasie rozmieszać 2 galaretki w trzech szklankach wody i odstawić do przestygnięcia. Na masie serowej ułożyć winogrona lub inne owoce i całość zalać galaretką.