Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto inspirowane przepisem na ciasto filadelfia, oczywiście przepis zmieniony, ciasto o kwaskowym smaku, lekkie i delikatne, dla mnie trochę za słodki spód, następnym razem zrobię na biszkoptach
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12505
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5252
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12505
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5252
Składniki
1. sucharki rozkruszyć, wsypać do torebki, rozkruszyć przy pomocy wałka do ciasta na drobny piasek, wymieszać z nutellą, wyłożyć dno brytfanny, ubić, 2. żelatynę namoczyć i rozpuścić w gorącej kąpieli, śmietanę ubić, dodać serek i jogurt, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby dosłodzić cukrem pudrem, dodać chłodną żelatynę, wymieszać, wyłożyć na ubity spód, odstawić do zastygnięcia, 3. wiśnie zalać 3 szklankami wody, gotować ok 5 min, zdjąć z ognia, wsypać galaretki, dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia, gdy galaretka zacznie tężeć wyłożyć na ciasto, wystudzić, smacznego