Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto inspirowane przepisem na ciasto filadelfia, oczywiście przepis zmieniony, ciasto o kwaskowym smaku, lekkie i delikatne, dla mnie trochę za słodki spód, następnym razem zrobię na biszkoptach
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1529
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7375
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2874
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1529
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7375
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2874
Składniki
1. sucharki rozkruszyć, wsypać do torebki, rozkruszyć przy pomocy wałka do ciasta na drobny piasek, wymieszać z nutellą, wyłożyć dno brytfanny, ubić, 2. żelatynę namoczyć i rozpuścić w gorącej kąpieli, śmietanę ubić, dodać serek i jogurt, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby dosłodzić cukrem pudrem, dodać chłodną żelatynę, wymieszać, wyłożyć na ubity spód, odstawić do zastygnięcia, 3. wiśnie zalać 3 szklankami wody, gotować ok 5 min, zdjąć z ognia, wsypać galaretki, dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia, gdy galaretka zacznie tężeć wyłożyć na ciasto, wystudzić, smacznego